• neiyetu

Производи

Мала универзална спојка

Краток опис:

Спојување Механички дел што се користи за цврсто поврзување на погонското вратило и погонското вратило во различни механизми за да се ротираат заедно и да пренесуваат движење и вртежен момент. Понекогаш се користи и за поврзување на вратилото со други делови (како што се запчаник, макара, итн.). Обично составен од две половини, соодветно со клуч или цврсто вклопување, итн., прицврстени на двата краеви на вратилото, а потоа преку некој начин да се спојат двете половини. Спојката може и да го компензира поместувањето (вклучувајќи аксијално поместување, радијално поместување, аголно поместување или сеопфатно поместување) помеѓу двете вратила поради неточно производство и инсталација, деформација или термичко проширување за време на работата; Како и ублажување на удари, апсорпција на вибрации.Детали за производот

Ознаки на производи

Најчесто користените спојки се стандардизирани или нормализирани, генерално, треба само правилно да се избере типот на спојката, да се одреди типот и големината на спојката. Кога е потребно, може да биде ранлив на слабата алка на пресметката за проверка на носивоста; Кога брзината е голема, треба да се провери центрифугалната сила на надворешниот раб и деформацијата на еластичниот елемент и да се изврши проверка на рамнотежата.
Спојувањето може да се подели на цврста спојка и флексибилна спојка во две категории.

Цврстата спојка нема способност за тампонирање и компензирање на релативното поместување на двете оски, што бара строго усогласување на двете оски. Сепак, овој вид на спојка има едноставна структура, ниски трошоци за производство и склопување и расклопување. Лесен за одржување, може да обезбеди дека двете шахти имаат повисок неутрален, вртежниот момент на менувачот е поголем, широко користен. Најчесто се користат прирабничка спојка, спојка со ракави и спојка со сендвич, итн.

Флексибилната спојка може да се подели на флексибилна спојка со нееластичен елемент и флексибилна спојка со флексибилен елемент, поранешната класа има способност само да го компензира релативното поместување на две оски, но не може да го тампонира намалувањето на вибрациите, спојката со заедничка лизгачка спојка, забната спојка, универзалната спојка и синџирот спојка; Последниот тип содржи еластични елементи, покрај способноста да се компензира релативното поместување на двете оски, но има и тампон и амортизација, но пренесениот вртежен момент е ограничен од јачината на еластичните елементи, генерално помал од нееластичните елементи флексибилни спојка, спојка со обична еластична игла на ракавот, спојка со еластична игла, спојка вентин, спојка за гуми, спојка со змиска пружина и спојка со пружини итн.


  • Претходно:
  • Следно:


  • Претходно:
  • Следно: